Kapa klinker med uppväxt i Midsommarkransen?

Om man går ned i källaren för att hysteriskt gå igenom alla banankartonger i jakt på sin vinkelslip (hur kan en sådan försvinna?) kan det hända att man hittar massvis med böcker man inte läst och glömt bort att man äger. Jag tog med mig en upp på måfå; ”Huset vid Flon” av Kjell Johansson. Uppväxten i Midsommarkransen under 40-50-talen är det tydligen som avhandlas, ”Dickens, Dostojevskij, Strindberg, Harry Martinson, Ivar Lo-Johansson välkommen i gänget, Kjell Johansson!” så säger Eskilstuna-Kuriren om boken. Låter ju lovande. När jag är klar i det magiska slottet med demoner och liknande drar jag till Midsommarkransen. Omväxling förnöjer eller vad man brukar säga. Hittade för övrigt inte min vinkelslip.

 


6 Responses to “Kapa klinker med uppväxt i Midsommarkransen?”

 • Sophie (Projekt p) Says:

  Marie, lite så tänker jag med. Framför allt, var är den och vad GÖR den?

 • Marie Says:

  Hu så obehagligt! Var kan den vara? Förstår inte hur du kan tappa bort en så viktig sak. Vad är en bok om man jämför med ett power tool?

 • Sophie (projekt p) Says:

  Givetvis. Samma sekund som jag börjar dra in storkovan som bibliotekarie ska jag fixa ny våning!

 • Kafka på jobbet Says:

  Du behöver en större lägenhet. Det är det hela. En större lägenhet med ett bibliotek.

 • Sophie (Projekt p) Says:

  Haha, ja det är inte okej. Har böcker i min källare, i mammas, i mormors förråd, i mormors sommarstuga och i min syrras garage. Way to be popular. För många flyttar, för få bokhyllor. Men en dag ska alla upp! Har lite ågren över att jag rensade ut en massa tantsnusk i senaste flytten, de hade kunnat få en egen SAB-kod t o m.

 • Kafka på jobbet Says:

  Frågan är inte hur det kan komma sig att man har tappat bort en vinkelslip. Frågan är hur det kan komma sig att man har en massa bra böcker i källaren. Bara så att du vet.

Leave a Reply