Det kommer att bli legendariskt

Ungefär som med Woodstock kommer framtida generationer höra talas om den mytomspunna händelsen, med stora ögon kommer de fråga mig ”Var du där?” Och med sina stora ögon ska de titta förväntansfullt på mig. Precis som man själv frågade alla över 40 om de var med 1969. Svaret var givetvis alltid ”Eh. Näe. Jag var 14 och man åkte typ inte utomlands på 1960-talet. Definitivt inte över Atlanten. Dessutom var jag inte hippie.”

Men så kommer inte jag att svara. Jag ska le lite drömskt, förlora blicken bortåt horisonten och sucka nostalgiskt. Ungdomarna kommer att dra efter andan och vänta på fortsättningen. ”Jag var där, och det var helt maaagiskt” kommer jag att svara med ett uttryck av längtan efter svunna tider i mina ögon. Tillslut kommer jag att le lite överseende så att de förstår att you had to be there.

Jag talar givetvis om bok- och biblioteksmässan som det bär av till om tre dagar. Det kommer att bli legendariskt!


6 Responses to “Det kommer att bli legendariskt”

 • projektp Says:

  Det hade varit helt rätt. Jag ska lägga till det i min lista för hur man planerar inför bok- och biblioteksmässan.

 • Kafka på jobbet Says:

  Jag känner att jag mest av allt hade behövt stanna två dagar till för att ta det lugnt i relaxavdelningen istället för att återvända till kafkajobbet.

 • projektp Says:

  Kafka, med eftertankens kranka blekhet kan man väl konstatera att en pistol inte var vad vi behövde? Snarare en gps och någon form av vakt som liksom gick före oss och med batong röjde vägen. Bara skyfflade undan folk åt oss. Hade inte det varit bra?

 • projektp Says:

  Marie, jag med! Såhär när en del av mässan redan varit kan jag säga att det varit super, men legendariskt…möjligen gällande felaktiga val.

 • Kafka på jobbet Says:

  Jag har börjat tänka på vad jag ska packa och kommit fram till att jag även i den frågan tar inspiration från Thelma och helt sonika tömmer byrålådorna rakt ned i resväskan. Jag tar med allt. Och så fixar du fram en revolver.

 • Marie Says:

  Hahahahahahahahaha.. jag dör!

Leave a Reply